Praktische informatie

Vragenlijst en intakegesprek

Als jullie besluiten om je kind bij mij aan te melden, stuur ik jullie een vragenlijst toe en maken we een afspraak voor een intakegesprek.
In dit intakegesprek bespreken we jullie ervaringen met je kind.
Tegen welke problemen jullie en je kind aanlopen en welke
veranderingen jullie wensen voor je kind en jullie zelf.

Speel / praatsessies

Na dit eerste gesprek volgen 5 speel / praatsessies met je kind. Hierin doe ik onderzoek naar de oorzaak van de klacht of het probleem dat je kind heeft. We kijken naar de wensen van je kind en naar de middelen die jouw kind ter beschikking heeft om de klacht aan te pakken. Je kind kiest hierbij zelf met welke materialen we op onderzoek uitgaan. Het ene kind houdt van spel en het andere meer van praten. Door middel van spel, gesprek en andere creatieve middelen zoals tekenen, knutselen of schilderen komen we er samen achter wat je kind nodig heeft om zich weer fijn te voelen.

Oudergesprek

Na deze eerste vijf sessies vindt er een oudergesprek plaats. Wat ik met jullie als ouders bespreek, bespreek ik eerst met jullie kind. Ik houd jullie op de hoogte van het proces dat jullie kind doormaakt, zodat jullie hem of haar zo goed mogelijk kunnen begeleiden en ondersteunen. Tijdens dit gesprek bespreken we de huidige ervaringen, waar jullie kind nu zelf last van heeft, wat er nodig is om het op te lossen en het verdere verloop van de kindertherapie en/of coaching. In dit gesprek bespreken we ook welke veranderingen jullie bij je kind hebben opgemerkt en is er ruimte voor begeleiding van jullie kind bij het omgaan met deze veranderingen. Om de vijf sessies volgt een oudergesprek. Meestal zijn er 5 tot 15 sessies nodig.

 

Evaluatiegesprek

Aan het eind van de sessies, als de klacht is opgelost of je kind weet hoe ermee om te gaan, vindt er een evaluatiegesprek plaats en wordt het traject beƫindigd. Je kind is klaar om op eigen kracht verder te gaan met zijn of haar ontwikkeling!

Bellefleur Kindertherapie

Neem contact op!

9 + 6 =