Hooggevoeligheid

In mijn praktijk voor kindercoaching en kindertherapie zie ik veel kinderen die heel gevoelig zijn. Deze hoogsensitieve kinderen hebben vaak veel kwaliteiten en talenten, maar zijn zich hier niet altijd van bewust. Door hun gevoeligheid kan het lastig zijn om de weg te vinden in wie ze zijn, en om te gaan met alle emoties die ze in het dagelijks leven ervaren. Gevolgen van hooggevoeligheid, zoals overprikkeling en oververmoeidheid, kunnen bovendien problemen in gedrag met zich meebrengen, die niet altijd gezien en begrepen worden door hun omgeving. Ook kan het omgaan met andere kinderen en volwassenen moeizamer gaan. 

Als kind en als ouder van een hoogsensitief kind kun je leren omgaan met een hogere gevoeligheid. Ik help je bij het bewust worden van verschillende aspecten en zorg dat we samen manieren vinden om hiermee om te gaan. Dat kan het leven een stuk gemakkelijker maken, zowel op school als daarbuiten.

 

 

 

Ik leer leren training

Ik Leer Leren is een training voor kinderen en jongeren vanaf groep 7 die vastlopen op school met hun huiswerk of die niet weten hoe ze moeten leren. Ik Leer Leren is geschikt voor Kinderen in groep 7 en 8 van de basisschool, brugklassers, hoogbegaafde en hooggevoelige kinderen of kinderen in de tweede klas bij wie het leren niet meer gaat zoals voorheen. Maar de training is ook goed voor kinderen met faalangst, concentratieproblemen, motivatieproblemen of kinderen die momenteel optimaal kunnen presteren.Tijdens de training komen verschillende aspecten aan bod, zoals:

  • Wat is je leerstijl: wat is je talent en hoe zet je dit effectief in
  • Faalangst: hoe ga je om met spanning en stress?
  • Leerstrategie: wat is een slimme aanpak voor leerwerk, maakwerk en rekenwerk?
  • Concentratie: hoe houd je jezelf bij de les en hoe houd je het vol?
  • Motivatie: wat doe je met saaie lessen en ‘geen zin’?
  • Plannen en organiseren: huiswerk maken, taken en vrije tijd
  • Evalueren: hoe pak je je zaken aan en hoe kan het beter?

De Ik Leer Leren training leert kinderen welke voorwaarden van belang zijn om te kunnen leren; het gaat over hoe te leren.
Ik ben gecertificeerd Ik Leer Leren Trainer, door het Centrum Thea Adema in Burgum.

Rots & Water Weerbaarheidstraining

 Rots en Water is een training voor alle jongens en meisjes die stevig in hun schoenen willen staan en in de leeftijd zijn van 8 t/m 14 jaar. Het is een training voor jongens en meisjes die (beter) voor zichzelf op willen komen en daarbij meer op zichzelf willen leren vertrouwen.Rots en Water is een bewezen effectieve methode om weerbaarheid van kinderen te vergroten.

 De training leert je hoe je je grenzen aan kunt geven en hoe je voor jezelf op kunt komen, bijvoorbeeld als je gepest wordt op school of op social media. Je kunt de training doen als je het lastig vindt om voor een groep te staan of als je je onzeker voelt over jezelf.

Rots staat voor je krachtig voelen en opkomen voor jezelf. Water betekent soepel meebewegen in het contact met de ander en oog hebben voor elkaar. In de training leer je de juiste balans vinden tussen je rots- en je waterdeel. Je leert op jezelf te vertrouwen en je leert dat je zelf kunt kiezen hoe je wilt reageren in situaties. Je leert o.a. over sterk en stevig staan, zelfvertrouwen, lichaamstaal en respect voor jezelf en anderen.

Ik ben gecertificeerd Rots en Water trainer door het GADAKU Rots en Water Instituut Nederland.

Bellefleur Kindertherapie

Neem contact op!

8 + 2 =